VABILO natisni E-pošta

Vabimo vse dijakinje, dijake, profesorice in profesorje in ostale zaposlene, da se pridružite akciji, ki jo podpira tudi UNESCO

Education for all – Izobraževanje za vse

in letos nosi naslov
PRAVICE OD ZAČETKA
Pravice do varstva in izobraževanja že  v zgodnjem otroštvu!

 

Z akcijo pozivamo tako nacionalne kot svetovne politike, da držijo svoje obljube in zagotovijo pravico do kvalitetnega izobraževanja vsakemu otroku  tega sveta že od začetka, torej že v predšolskem obdobju. 200 milijonov otrok do petega leta starosti še vedno nima zagotovljene pravice do kvalitetnega varstva in izobraževanja. Veliko razvitih držav pa ponovno znižuje standarde izobraževanja in varstva v predšolskem obdobju in v šolskem  izobraževanju v sistemu javnega šolanja.

Pridite v knjižnico in dajte svoj podpis v podporo zagotavljanju pravice do zgodnjega izobraževanja vsem otrokom, da jim bo tako zagotovljena pravica omogočila razvijanje njihovih potencialov in  prekinitev začaranega  kroga revščine. Podpis lahko oddate na spletni strani http://globalactionweek.org/ ali v knjižnici, kjer zbiramo prostoročne podpise, ki jih bomo sestavili v »BIG PICTURE« - ta bo skupaj s podpisi razposlana vsem politikom po svetu v opomin  in poziv.

Vabljeni, da s svojo angažiranostjo storite korak bližje k socialni pravičnosti!