Tadeja Vaupotič - UNESCO-glasnica Slovenije natisni E-pošta

V petek, 16. novembra 2012, je v mestni hiši Ljubljana potekal 1. dogodek, ki sta ga organizirala Slovenska nacionalna komisija za UNESCO  v sodelovanju z  Zavodom Ypsilon v okviru projekta UNESCO mladinska platforma, ki mladim omogoča nove razsežnosti osebnega razvoja in delovanja na lokalnem in mednarodnem nivoju.

Dogodek je bil namenjem razglasitvi UNESCO glasnikov.
Za UNESCO glasnike so bili izbrani mladi, ki so izjemno aktivni v UNESCO nalogah in projektih, v različnih programih in taborih UNESCO ASP mreže ter širjenju idealov in ciljev UNESCA.
Na dogodku so razglasili 12 glasnikov iz cele Slovenije, ki jih je izbrala komisija v sestavi: Žiga Vavpotič, strokovni direktor in predsednik sveta Zavoda Ypsilon, Ljubica Kosmač, članica razvojne skupine UNESCO ASP mreže šol in Eva Jurman, predstavnica ZRSŠ.
Mlade UNESCO glasnike so pozdravili prof.dr. Stanislav Pejovnik, predsednik Slovenske nacionalne komisije za UNESCO in rektor Univerze v Ljubljani, Žiga Vavpotič, strokovni direktor in predsednik sveta Zavoda Ypsilon in  Zoran Jankovič, župan MO Ljubljana. Glasnike je razglasila Marjutka Hafner, direktorica Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.
V kulturnem programu so nastopili otroci in dijaki iz 10 UNESCO šol Slovenije.

In ponosni smo, da je med temi 12 glasniki tudi  naša dijakinja Tadeja Vaupotič. Iskrene čestitke in uspešno opravljanje UNESCO poslanstva.

Več o dogodku si lahko ogledate na spodnjih naslovih. Hkrati pa vabim vse ptujske gimnazijce, da se kot dijaki UNESCO ASP šole vključite tudi  v aktivnosti in debate, ki bodo potekale na spodnjih portalih in naslovih. https://twitter.com/UNESCOmladi http://www.facebook.com/UNESCOmladi http://unesco-mladi.si/

Želimo si, da bi prihodnje leto dobili še kakšnega glasnika ali glasnico.

Darja Rokavec / foto: Branimir Rokavec