Rusijada 2013 natisni E-pošta

5. aprila 2013 je na Loškem odru v Škofji Loki potekal že peti vseslovenski festival ruskega jezika Rusijada, ki ga vsako leto zelo skrbno in prizadevno organizira profesorica ruščine na škofjeloški gimnaziji Marjeta Petek Ahačič. Gre za srečanje učencev, dijakov in študentov ruščine, ki se predstavijo s pesmimi, plesom, dramatizacijami, skeči in še čim v ruščini.

Posebej prisrčen je nastop dvojezičnih otrok ruskih gospodarstvenikov, diplomatov in še drugače zaposlenih pri nas. Častni pokrovitelj je bil predsednik vlade Republike Slovenije Borut Pahor.
Festival je iz leta v leto postajal kvalitetnejši in pomembnejši, zato je pred dvema letoma prejel Evropsko jezikovno priznanje za inovativen pristop pri učenju tujega jezika.
Letos so sodelovale 4 osnovne šole, 6 gimnazij, Filozofska fakulteta, otroci iz društva Vesela dRUŠČINA in skupina študentov rusistike Reciklaža.
Že petič zapovrstjo smo sodelovali tudi ptujski gimnazijci, letos z dvema pesmima odličnega ruskega »barda« (kantavtorja) Bulata Okudžave.
Na nastop sta nas pripravili profesorica Jožica Lovrenčič Lah in profesorica Tatjana Pichler.

Rusisti Gimnazije Ptuj