Izmenjava z gimnazijo iz Völkermarkta (Avstrija) natisni E-pošta

V četrtek, 26. 9. 2013, so nas obiskali gimnazijci Alpen-Adria-Gymnasium Völkermarkt iz Völkermarkta/Velikovca. S to šolo sodelujemo že drugo leto. Tokrat je tamkajšnja učiteljica slovenščine Gabrielle Schildberger s seboj pripeljala 16 svojih dijakov, ki se že nekaj let pridno učijo slovenskega jezika kot drugi tuji jezik.

V izmenjavo so bili vključeni vsi dijaki 1. a-oddelka. Avstrijske goste so zelo prijazno sprejeli, z njimi sproščeno poklepetali, malo nemško, malo slovensko. Nato so jih pospremili eno uro k pouku,  jim razkazali šolo in jih odpeljali na malico. Njihovo uradno druženje se je zaključilo s skupno delavnico na temo Drava, reka, ki povezuje. V skupinah so  iskali podobnosti in razlike dveh mest, ki ležita ob reki Dravi. Seveda brez kitare ni šlo, na koncu so skupaj z avstrijskimi dijaki zapeli pesem o prijateljstvu.
Po končani delavnici je nekaj dijakov 1. a  pospremilo goste še na ptujski grad, kjer so si ogledali nekaj zanimivih zbirk. Dan na Ptuju se je končal s sprehodom po starih mestnih ulicah.
V mesecu juniju bodo dijaki 1. a-oddelka skupaj z razredničarkama avstrijskim prijateljem vrnili obisk in en dan preživeli na njihovi šoli.

Mentorica Brigita Podgoršek