Rokometaši ptujske gimnazije tretji v državi natisni E-pošta

V sredo, 26. 3. 2014, se je v Kopru v areni Bonifika odvilo sklepno dejanje v rokometu za dijake. Na zaključni turnir so se uvrstile Srednja ekonomska šola Celje, Šolski center Novo mesto, Gimnazija Ptuj in gostitelj Gimnazija Koper. Za vstopnico v finale so se najprej pomerili vrstniki iz Celja in Novega mesta, kjer so slavili slednji. Drugi dvoboj pa je potekal med ptujskimi gimnazijci in gimnazijci iz Kopra, kjer so več pokazali domačini.
Tako sta se za 3. mesto pomerili Srednja ekonomska šola Celje in Gimnazija Ptuj. Po izenačeni borbi so se na koncu veselili ptujski gimnazijci, ki so tretjič zapored osvojili bronasto medaljo in tako dosegli izjemen uspeh! Prvo mesto so osvojili domačini, ki so v razburljivem finalu nadigrali Dolenjce.
Gimnazijo Ptuj so zastopali: Tomaž Cvetko, Marko Žuran, Luka Reisman, Filip Jerenec, Jure Hržič, Timi Rosič, Jernej Hajdinjak, Nejc Lukežič, Filip Bombek, Tomas Bedrač, Uroš Mendaš, Žan Žmavc, Nejc Šandor, Blaž Petrovič, Niko Veit in Vaupotič Mitja; mentor: Tomaž Zemljič.
Za izjemen uspeh iskrene čestitke!

Tomaž Zemljič