Narodna izmenjava z Gimnazijo Ledina natisni E-pošta

1. a-oddelek je 15. 4. 2014  gostil dijake iz Gimnazije Ledina iz Ljubljane. Naši gostje so skupaj z dijaki 1. a spoznavali kulturno zgodovinske spomenike Ptuja, kakor tudi turistično in gospodarsko podobo  mesta.

V manjših skupinah so se podali na pot raziskovalcev. Zanimal jih je nastanek Minoritskega samostana, zgodovinski razvoj ptujske knjižnice, pomen Ptujske kleti in notranjost cerkve sv. Jurija. Sprehodili so se tudi do Term Ptuj in se seznanili s ponudbo hotela Primus. Seveda ni šlo niti brez »Poli«. Ena skupina je na upravi Perutnine Ptuj izvedela vse o razvoju podjetja, o zunanjih trgih in najuspešnejših izdelkih.
Dijaki 1. a so pokazali tudi kanček iznajdljivosti, saj so našim gostom pokazali tudi skrite kotičke, kjer so v objektiv privabili celo Tadeja Toša in Dejana Zavca. Gostje pa Ptuja nikakor niso mogli zapustiti, ne da bi jih pozdravili kurenti. Dva kurenta iz 1. a sta pričarala tudi pustni utrip našega mesta.
Preživeli smo res zelo zanimiv dan in se poslovili z obljubo, da se še kdaj srečamo v prečudovitem mestu ob Dravi.
Že čez dva dni smo vrstnikom obisk vrnili. Stopili smo v drug svet. Znašli smo se v prestolnici,  v vrvežu velemesta, na Tromostovju, ob prelepi Ljubljanici. Dijaki so se v manjših skupinah podali na lov za skritim zakladom in odkrivali znamenitosti in zgodovino mesta. Skupaj smo se sprehodili na Ljubljanski grad in uživali v razgledu. Naše druženje smo zaključili v Stari elektrarni, kjer smo si ogledali precej sodobno gledališko predstavo dijakov Gimnazije Ledina.

Brigita Podgoršek, razredničarka 1. a